Bosmans wint BK Marathon MTB

De veldrijders blijven zich in de kijker rijden en dit niet alleen op de weg. Vandaag won Wietse Bosmans het BK marathon mountainbike voor Roel Paulissen.

In Malmedy stonden verschillende toppers aan de start. Paulissen is aan zijn afscheidstournee bezig en wilde graag De Belgische titel Marathon MTB binnen halen.

Het BK telde maar liefst 115 kilometer met toppers als Roel Paulissen, Frans Claes en Joris Massaer aan de start. Al snel in de wedstrijd rijden Wietse Bosmans en Frans Claes lek.

bosmans-op-mtb-podiumEen achtervolging op een kopgroep diende dus al snel aan. De afscheid nemende Paulissen was vooraan wel vertegenwoordig. Bosmans die nog maar 26 jaar is wist de achterstand al snel terug in te halen.

In de finale wist hij en Paulissen nog vijf minuten van de tegenstand weg te rijden. De twee moesten het uitvechten in een sprint. De jonge snaak vanĀ ERA-Circus wist het te halen van de veteraan die Paulissen wel is met zijn 42 jaar.

Een mooie overwinning voor de Kalmthoutse veldrijder en laat zien dat hij meer kan dan alleen crossen. Al mag dit geen verrassing zijn. Wietse stond ook eerder dit jaar al op het podium van de slotrit van de BeMC.

Wat kunnen we het komend veldrit seizoen verwacht van Bosmans volgens jou?

Delen met je vrienden