Meer prijzengeld voor de dames

Het prijzengeld voor de veldritdames gaat gelijk getrokken worden met dat van de mannen. Dit en nog een paar nieuwe meldingen stuurde de UCI onze kant op.

Gelijk prijzengeld

Als eerste word er eindelijk werk gemaakt van het prijzengeld in het vrouwen veldrijden. De dames vechten hier al jaren voor en er komt eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Het prijzengeld gaat gelijkgetrokken worden met dat van de mannen. De dames gaan hun “opslag” wel krijgen in een periode van drie jaar.sanne-cant

Voorlopig is dit enkel van toepassing in de Wereldbeker wedstrijden en het Wereldkampioenschap. Het optrekken van het prijzengeld gaat wel in stappen gebeuren. Tussen nu en 2021 zal het eindelijk gelijkgetrokken zijn.

Het is al een stap naar de goede richting. Laten we hopen dat de andere organisaties dit goede voorbeeld gaan volgen.

Wereldbeker en WK voor junioren dames

Nog meer goed nieuws voor de dames. Deze keer voor de jongere meisjes in het veld. Er komt eindelijk een wereldbeker competitie voor de junioren dames. Dit veldritfeest voor de categorie 17 en 18 jarige rensters zal het jaar vooraf gevierd worden met een eerste wereldkampioenschap voor de juniores dames! Dit wereldkampioenschap vind plaats in het Zwitserse Dübendorf in 2020.

Aldus de UCI

The Management Committee also approved the distribution by the UCI of equal prize money for men and women in the different overall standings of the Telenet UCI Cyclo-cross World Cup. This decision means that perfect gender parity in prize money paid by the UCI has now been reached across all disciplines and all UCI competitions.

It was also decided that prize money paid by organisers of the Telenet UCI Cyclo-cross World Cup will gradually increase over three seasons, starting in 2019/2020, so as to reach perfect parity in 2021/2022.  Finally, the decision was taken to add a Women Junior (age 17-18) category to the Telenet UCI Cyclo-cross World Cup programme, beginning from the 2020/2021 season, i.e. following the introduction of the same category in the discipline’s 2020 UCI World Championships to be held in Dübendorf (Switzerland).

Lees het volledige artikel op de website van de UCI.

Moeten de andere organisatoren dit voorbeeld volgen? Wat is jou mening?

Delen met je vrienden