Nieuwe Job voor Klaas Vantornout

De kogel is door de kerk, Klaas heeft werk! De 36 jarige renner sloot zijn veldrit carrière af bij de ploeg van Jürgen Mettepenningen.

Marlux Bingoal Cycling Team is het laatste team waar Klaas actief was in het veld. Maar we gaan hem nog meer zien in veld. In Krant van West-Vlaanderen was te lezen dat de ex renner uit Torhout aan de slag gaat bij Mahieu-Kona-Vandermeeren.

Natuurlijk zal de tweevoudig Belgisch kampioen veldrijden zelf niet meer voor de ploeg op de fiets zitten. Klaas zal de taak van Sportief Manager op zich nemen. Het is niet de grootste ploeg uit het lot, en alle eindjes zijn ook nog niet aan elkaar geknoopt voor komend seizoen, maar we hebben doelen.

Het doel van de ploeg is om jonge talenten te spotten en ze te helpen in de ontwikkeling. Hier kan Klaas met zijn ervaring wel een belangrijke rol in spelen. Het is toch een sprong in het onbekende vertelde Vantornout er nog bij.

“Toch heb ik vanop afstand veel gezien en het was niet altijd van het fraaiste wat men enkele tieners aandeed.”

Verder zal hij ook vier dagen in de week aan de schoolbanken te vinden zijn. Les geven lijkt klaas ook wel wat, fietsmechaniek is het vak waar hij als ex renner toch wel ervaring mee heeft. De lessen gaan door in Oostende, Koekelare en Torhout.

trouw-Klaas-VantornoutVeel ex sporters vallen wel eens in een zwart gat. Naar eigen zeggen heeft Klaas hier geen last van. Eerder dit jaar is hij nog getrouwd met zijn lieftallige vrouw Annelies Van Sterthem. Mooie wagens, daar zijn ze in Torhout ook niet vies van. Voor zijn trouw werd er een mooie rode Ferrari geregeld.

Wie denkt dat Klaas na zijn carrière als veldrijder helemaal stil gevallen is met sporten, denk maar snel wat anders.  Zo zal hij aan de start staan van verschillende beachraces als ook aan het BK mountainbike in Westouter volgende maand.

 

Delen met je vrienden