Hoe deden de veldrijders het in de Elfstedenronde

Vandaag stond de Elfstedenronde in Brugge op het programma met een hoop veldrijders aan de start. En ze reden weer goed in beeld.

De winnaar van vorige editie is een veldrijder en stond vandaag ook aan de start. juist Wout van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) heeft net een intensieve trainingsweek er opzitten in Toscane en rekende zich niet bij de top favorieten. Toch reed de kempenaar goed mee in voorste gelederen van de koers. In de laatste kilometers moest het peloton nog één keer over een kasseistrook.

Pech voor van Aert

Elfstedenronde-2018-Brugge Wout Van AertWout kwam goed naar voor en voerde de fors in. Helaas kon zijn materiaal het niet meer aan. De ketting van de fiets begaf het en zo zag van Aert zijn kansen op een verlening van zijn titel als winnaar van de Elfstedenronde in rook opgaan. Verder aandringen had geen zin meer vertelde Wout zelf op zijn website.

Op de vraag of hij nu toewerkt naar het BK wielrennen op de weg volgende week in Binche was van Aert heel duidelijk. “Ik mis nog wedstrijdritme en dit zal in he BK ook zo nog zijn. Het is een speciale koers en ik laat me graag door mezelf verrassen”.

Dat Wout van het EK in Glasgow wel een doel maakt is geen geheim. Hij is zich daar nu op aan het voorbereiden. Dit is dan ook de reden waarom de crosser in deze fase van het seizoen niet op zijn top is.

Crossers in de aanval en massasprint

Elfstedenronde-2018-Brugge-Mathieu-Van-der-PoelOok die andere topper van het veld wist de weg naar Brugge te vinden. Matieu Van der Poel reed zelf een hele tijd mee in de kopgroep, ook Daan Soete van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was van de partij. Op iets minder dan 60 kilometer was dat sprookje ten einde. In het peloton zaten nog ploegmaten David Van der Poel en Marcel Meisen verscholen (Corendon-Circus).

Hier en daar was er nog wel een kleine aanval, maar niets dat kans maakte om het tot op de streep te halen. We gingen naar een massasprint toe waar we op 400 meter van de streep Mathieu zien aangaan met Meisen in zijn wiel. Helaas kon de Duitser het niet volhouden en werd langs alle kanten voorbij gesneld, plaats tien zou voor hem weggelegd zijn. In zijn wiel kwam David Van der Poel over de streep. De winnaar was Adam Blythe.

Wat vind jij van de prestaties van de veldrijders op de weg?

Delen met je vrienden