Wat deden de veldrijders op het BK Wielrennen?

BK Tijdrijden in Anzegem

Ellen-Ven-Loy-in-BK-tijdrijden-bij-de-damesAfgelopen donderdag ging het Belgisch kampioenschap tijdrijden door in West-Vlaanderen. Er was een plaatselijke ronde afgezet in de gemeente Anzegem.

De veldrijders hebben hier weer een knappe prestatie neer gezet. Bij de vrouwen hadden we zelfs een dame op het podium. Ellen Van Loy reed een hele sterke tijdrit en wist de 3de plaats binnen te slepen.

Het goud en de mooie driekleur ging naar Ann Sophie Duyck en de tweede stek naar Lotte Kopecky.

Bij de mannen was het voor het tweede jaar op rij Victor Campenaerts de snelste tijd neer zette. In de Top tien zagen we ook Toon Arts finischen.

De renner van Telenet Fidea Lions sleepte plaats negen binnen op bijna twee minuten van de winnaar.

Mooi werk van onze modder duivels!

BK Binche bij de dames

Het BK wielrennen op de weg wordt op gang geschoten door de dames. Bij deze dames Zitten een paar veldrijders. Zo denken we aan wereldkampioene Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laure Verdonschot en Alicia Franck.

De dames kregen 103 km voor de wielen geschoven in het Waalse stadje Binche in de provincie Henegouwen. En de veldrijders lieten zich weer zien.

Sanne Cant (IKO Beobank) was te bewonderen in een kopgroep van vier rensters. Lotto Soudal heeft er wel een vreemde tactiek op na gehouden. Met een renster in de kopgroep werd er door de ploeg uit het peloton gedemarreerd om er vooraan bij te komen. Blijkbaar voelde de rensters vooraan zich niet goed.

Uiteindelijk komen er nog drie extra rensters aansluiten waarvan één van Lotto Soudal. In het peloton zien we weer een sterke Ellen Van Loy kopwerk verrichten. Onder haar impuls komt het peloton nog heel dicht bij de koplopers (15 sec).

sanne-op-het-podium-van-het-bk-wielrennen-bij-de-vrouwenSanne had het op de kasseistroken het keer op keer lastig. Maar ze wist steeds weer de aansluiting te maken. Er volgde een paar demarrages wat de kopgroep terug naar vier herleid.

We gaan naar een sprint met Valerie Demey en Annelies Dom beide van Lotto Soudal, Sanne Cant en Sofie De Vuyst.

Sanne gaat al vroeg aan en speelt het op de verrassing. Annelies Dom wist de veldrijdster al snel te remonteren. Demey kon Cant nog net op de streep kloppen voor de tweede plaats. De Vuyst kende in de laatste meters nog ketting problemen en moest tevreden zijn met de vierde plaats.

Favorieten Kopecky (7de) en titelverdedigster D’Hoore (9de) eindigde in het peloton.

BK Binche bij de mannen

In de eerste echte kopgroep van de dag zien we ook weer een veldrijder terug. Laurens Sweeck van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, maakte deel uit van een groep van 15 renners.

Meer dan twee minuten hebben de koplopers nooit gehad op een parcour dat constant op en af gaat. In het peloton zit Wout van Aert constant in de voorste gelederen.

helaas voor de fans van Sweeck moeten we melden dat hij er vooraan niet meer bij zit. Samen met nog een deel renners heeft hij de rol moeten lossen.

tim-merlier-op-het-bk-wielrennen-op-de-wegOp twee rondes (34km) van het einde maakt Phillips Gilbert de sprong naar de uitgedunde groep koplopers waar Yves Lampaert de boel even lam legde om zijn kopman het makkelijker te maken.

Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke, Pieter Serry en Tiesj Benoot maakte 10 kilometer later ook de oversteek terwijl het uitgedund peloton op 15 a 20 seconden blijft hangen.

Slag om slinger krijgen we aanvallen in de kopgroep waar de mannen van Quickstep Floors de koers in handen nemen. In elke aanval zit wel een mannetje van de ploeg mee.

Met nog 8 kilometer op de teller lijkt het peloton met Wout van Aert daarbij helemaal kansloos. De achterstand van deze groep is opgelopen tot 1 minuut.

Lampaert, Gilbert en Stuyven zijn de drie de weggereden zijn uit de kopgroep en gaan strijden voor de overwinning. Kan Stuyven op tegen de overmacht van Quickstep?

Gilbert laat op 3 kilometer slim een gaatje vallen. Lampaert de tijdrijder zet zich in positie en geeft zich volledig. Stuyven zit blijkbaar door zijn beste krachten heen en kan niet meer naar het wiel.

medailles-bk-wielrennenEen mooie overwinning voor Yves Lampaert en Philippe Gilbert weet Jasper Stuyven ook nog achter zich te laten. Deze drie maken dan ook het podium volledig. Sterke prestatie voor een ploeg die maar met zes man aan de start stond. Overwinning nummer 43 voor de ploeg.

De trainingsstage van Wout van Aert is blijkbaar nog niet helemaal verteerd. Ook de andere veldrijders hebben geen top uitslag kunnen rijden.

Delen met je vrienden