Wout van Aert vanaf 2020 in Nederlandse loondienst

Het Nederlandse LottoNL-Jumbo ligt in polepositie om Wout van Aert in 2020 binnen te halen. Dat betekent ook dat Wout van Aert zijn contract met zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan, dat loopt tot eind 2019, zal respecteren

nick-nuyensVan Aert maakt er geen geheim van dat hij meer wil investeren in zijn carrière op de weg. Hij eist dan ook harde garanties van zijn huidige ploeg, maar die kan manager Nick Nuyens hem niet geven.

Hierdoor werd de Kempenaar grof wild op de transfermarkt en het gonsde de afgelopen maanden van de geruchten. Zo toonden Bahrain Merida en Quick-Step Floors verregaande interesse en was ook Dave Brailsford van Team Sky gecharmeerd door de de straffe prestaties van Van Aert op de weg.

Zijn debuut in de voorjaarsklassiekers was er dan ook een om niet snel te vergeten. Het begon al vroeg met een onverhoopte derde plaats in de Strade Bianchi.

Daarna volgde een 9de plaats in de Ronde van Vlaanderen en gaf hij met een 13de plaats ook meteen zijn visitekaartje af in Parijs-Roubaix. Van Aert bewees wat weinigen voor mogelijk achtten, een succesvolle combinatie tussen de weg en het veld.

wout-van-aert-lotto-nl-jumboZijn succesvolle debuut in de voorjaarsklassiekers smaakt naar meer. Doordat Veranda’s-Willems Crelan als procontinentaal team geen automatisch startrecht krijgt in wedstrijden van de World Tour was het voor Van Aert steeds bang afwachtten of zijn team een wildcard zou krijgen.

Met zijn transfer naar LottoNL-Jumbo, die nog niet volledig rond is, hoeft hij zich hier alvast geen zorgen meer om te maken. Veranda’s-Willems Crelan bevestigde officieel het nieuws dat Wout de ploeg in 2020 verlaat.

 

Geschreven door Kevin Schauwaers
Delen met je vrienden